Salarisadministratie

Ik schrijf het volgende artikel over salarisadministratie. Ik hoor je al denken: wat is dat? Ik probeer in het artikel een antwoord te geven op wat het is, waarvoor het wordt het gebruikt, wie doet het en vooral waar wordt het toegepast... Eerst is het heel belangrijk te weten wat salarisadministratie is voor ik de rest kan uitleggen. Om een soort van definitie te geven zou ik zeggen: dit is het verwerken van bruto-nettoberekeningen en salarisstroken. In de praktijk komt het erop neer dat deze dienst instaat voor lonen en dat alles tot in de puntjes moet kloppen. Een bedrijf wil iemand niet teveel uitbetalen maar als je die uren gewerkt hebt wil je ook niet minder betaald worden. Dat spreekt vanzelf. Daarnaast moeten er ook rekeningen betaald worden. Ook hier kan het bedrijf die je salarisadministratie bijhoudt voor instaan. Dit bedrijf werkt steeds aan de hand van de gegevens uit de personeelsadministratie: alle gegevens over een personeelslid en de gepresteerde uren.

Wie de salarisadministratie doet 

Wie deze administratie doet hangt indien we het over een natuurlijk persoon hebben volledig af van of u een persoonsgebonden budget via de gemeente krijgt of via een verzekeraar. Een zorgverzekeraar om precies te zijn. Indien u dit krijgt via de gemeente dan zal uw salarisadministratie worden gedaan door de Sociale Verzekering Bank van de Rijksoverheid in Nederland. Wanneer je je PGB krijgt via de zorgverzekeraar heeft u een keuze. Dan kunt u zelf de administratie van uw inkomsten/loon of salaris doen of de verzekeraar of de Sociale Verzekering Bank van de Rijksoverheid dit laten doen.

Tot slot

Voor zowel rechtspersonen als natuurlijke personen geldt dat de persoon die uw dossier bewerkt en beheert en de salarisadministratie voor u doet noemen we de administrateur. Deze term slaat op het werk, de administratie, die de administrateur voor je verricht. Een administrateur kun je zelf zoeken wanneer je de keuze hebt. Via het net zijn er heel wat bedrijven en firma's die hun diensten om je salarisadministratie bij te houden aanbieden. Sommigen bieden die diensten al aan voor bedragen van vier euro maar wees waakzaam. Via het net verkopen deze diensten vooral hun diensten. Vier euro betekent wel per uur. Wanneer je dus een hoop salarisadministratie hebt te verwerken dan kan dit al snel een duur grapje worden. Laat daarom tijdig en geregeld je administratie bijhouden, bij voorkeur bij één persoon. Als die je dossier kent zal hij of zij het best in staat zijn je te helpen als je met vragen zit of problemen hebt. Om af te sluiten wens ik u allen veel succes bij het vinden van een goede administrateur en het voeren van uw salarisadministratie.

Voor meer informatie spreek met Visser & Van Eck Administrateurs Belastingadviseurs B.V.Tags:
454 Woorden

Over ons

De belastingenexpert blog Hallo, mijn naam is Aad en ik ben de beheerder van deze blog. Op deze blog schrijf ik over mijn expertise: belastingen. Sinds drie jaar ben ik met pensioen, het grootste gedeelte van mijn loopbaancarrière ben ik actief geweest als belastingadviseur. Ik merkte in de praktijk dat er veel onduidelijkheid heerst over de belasting. Nu ik meer tijd om handen heb, wil ik graag mijn expertise delen. Op deze blog vindt je dan ook genoeg informatie over de belasting. Van hoe je een aangifte maakt tot het inschakelen van rechtshulp. Ik hoop meer duidelijkheid te kunnen scheppen over de belasting en het eenvoudiger te kunnen maken. Voel je welkom en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Salarisadministratie
25 september 2018
Salarisadministratie
9 november 2017